Kasi tabik spring kat followers

Sunday, 28 August 2011

Maaf atas post yang tidak berfaedah



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.......



Kebanykan post-post saya sebelum ini terdapat unsur pendedahan aurat,hiburan yang terlampau dan post yang tidak memberi manafaat. Tersentuh hati saya sepotong hadis yang menerangkan hal-hal berkaitan Iman.Hiburan boleh dibolehkan di dalam Islam tetapi perlulah tidak keterlampauan, mendedahkan aurat, dan hal-hal yang dikaitkan boleh membawa dosa. 
     
Dari Abu Hurairah r.a, bahawasanya Rasulullah s.a.w. bersabda :
" Barangsiapa beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, hendaklah berkata yang baik atau berdiam diri."

Sunday, 1 May 2011

| 5 Tandas Yang Terpelik

Di dunia ni macam-macam otak kreatif orang sampai banyak benda jadi pelik. Kalau dulu kita jumpa tandas je untuk buang air tp sekarang tandas dah jadi salah satu bisnes pelancongan dah. Tandas ang bersih dan cantik dah jadi salah satu tarikan pelancong.^__^! Aku ingat kalau ku nak melancong , aku nak gi tempat sejarah ke, tengok monumen ke, atau gi tempat yang cantik tapi tandas pon dah jadi tempat yang cantik dan menarik. Ni gambar tandas yang menarik dan pelik bagi aku:

Tandas & tempat main game pukul baseball

Macam mana la nak main game pukul bola baseball.hahahaha. fikir2kanlah

Monday, 25 April 2011

Saintis muda menyelesaikan isu fizik:

(dalam tu lukis gajah bagi paper fizik spm percubaan)
        
           Aku kalau jadi cikgu mesti rasa geli perut nak tanda, kalau boleh tiap2 hari nak tanda paper dari tengok maharaja lawak sebab lawak ni lagi best. Selain itu, faktor yang paling utama adalah ku tak payah bayaq yuran astro.he3.So ini adalah kata2 perangsang kepada lecture2 ku yang bakal tanda paperku nanti. Bayangkan kertas nak tanda tu macam paper di atas.huhuhu

Tuesday, 19 April 2011

5 Kasut yang Pelik

 

Kalau kat Malaysia tak de lagi la nak pakai yang pelik2. Apa yang peting ialah keselesaan dan keselamatan. Kalau kita tengok kat luar negara, banyak kot benda yg pelik2 depa pakai. Aku pon naik pelik. Walau apa pon ikut kemampuan seseorang itu nak beli. Apa2 pon berjimatlah sebelum berlaku apa2 kecemasan yang tidak dikehendaki

Monday, 18 April 2011

Gagal tu lawak ?

Pergh sengal kot kalu ku kat tempat dia. he2^__^. tobat xnk menari dah.
Kegagalan itu adalah hak milik semua insan. Aku pon penah fail kot masa belajaq.Memang kita pon tak dapat kenal pasti macam mana kita boleh gagal sedangkan ada usaha dan macam2 ku telan nak bagi jadi pandai macam Pil susu kucing tahan tidoq la , Ubat perangsang deria ke-6 la dan macam2 lagi.Kat post kali ni ku letak beberapa gambar yang membuat inspirasi kepada anda. bukan gambaq 18sx tapi 60sx dan ke bawah.

Sunday, 17 April 2011

Kenapa saya jadi pandai masa form 3....

Hurm.....masa ku kat sekolah ku dulu, masa ku form 3 rasa pandai kebeno....buat bising, baling buah busuk dapat sumber buah dari dewan makan dan yang best ku kuat tido. Ku tido pon bersebab. kul 5 pagi warden dah kejut, kul 6 pagi kena siap mandi ,6.30 dah kena siap kemas hostel. Awal kot bangun masa asrama. Hari minggu lagi la bangun awal. Tiap hari Sabtu dan Ahad kul 4 pagi kena bangun untuk qiamulail dan 6.30 kena kawat kaki sampai kul 7malam. Mana tak rasa penat. outing tak de plak tu.huhuhu

Saturday, 16 April 2011

Gambar budak sekolah _____ lucah

Zaman semakin maju, bak orang tua cakap dunia tanpa sepadan. Aku pon tak tau nk cakp apa lagi. Dulu aku tak pernah pon didedahkan macam2 seperti budak zaman sekarang. Ibubapa perlu lebih prihatin dan mengajar anak-anak mereka untuk membimbing ke jalan yang benar. Kalau ibubapa ajar salah atau cikgu pon ajar salah boleh merosakan masa depan mereka. Maka rosaklah kehidupan mereka.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...